vendredi 10 février 2017

Kolon Future Research Park HQ in Seoul

Kolon Future Research Park HQ, Korean Building Design, Architecture Images

Kolon Future Research Park HQ in Seoul

Business Building Development in Korea – design by mOrphosis architects

10 Feb 2017

Kolon Future Research Park HQ

Design: mOrphosis architects

Location: Magok Industrial Park, Seoul, Korea

Kolon Future Research Park HQ

Kolon Future Research Park HQ

The Kolon Group, based in Seoul, is a diverse corporation whose activities range from textiles, chemicals, and sustainable technologies, to original clothing lines in the athletic and ready-to-wear fashion markets. Between the group’s 38 divisions, Kolon covers research, primary material manufacture, and product construction – a unique configuration that enables the company to capitalize on its own resources and advances, and to forge innovative collaborations between divisions. Supporting this collaborative model was a primary goal behind the design of Kolon’s new Corporate Headquarters and Research Facilities. Bringing researchers, leadership, and designers together in one location, the building combines flexible laboratory facilities with executive offices and active social spaces that encourage greater interaction and exchange across the company.

Kolon Future Research Park HQ

The headquarters is located in the Magok district, an emerging hub for technology and light industry that is revitalizing the Han-River area in south-eastern Seoul. Fostered by the Seoul Metropolitan Government, the Magok district is conceived to function as an “industrial ecosystem” where a range of tech and information fields will co-locate to spawn new intersecting markets. Kolon is one of the first firms moving their corporate headquarters and R & D operations to Magok, and the new building will set the standard for performance and design in the district. The four-acre project site sits adjacent to Magok’s central park – a prominent location for what will be the district’s first major completed building.

Kolon Future Research Park HQ

The building folds towards the park, providing passive shading to the lower floors. Bridging the three extending laboratory wings, this folding volume contains conference rooms and social spaces, augmented by flagship retail and exhibition galleries at the street level to communicate the brand’s vision to the public. A transparent ground plane extends the landscape into the interior, drawing light and movement towards an open pedestrian laneway and grand entry. At 30m tall and 100m long, the expansive multi-story atrium serves as the building’s social center. Movement is revealed on all floors through the atriums transparent liner system, which is comprised of massive, 8m ‘stretchers’ that allow for a changing display of Kolon’s own fabrics.

The performance of the building was approached as a holistic concept encompassing energy efficiency, resource conservation, and environmental stewardship, working in concert with education and employee health and wellbeing. Along with goals for LEED Gold and the most rigorous sustainability certification in Korea, the project focuses on the quality of the work environment through roof terraces, courtyards, and other measures that increase access to natural light and air for employees. Other sustainable measures include: green roofs; recycled materials; and utilizing a bubble deck slab that reduces the amount of concrete used by 30%. The distinctive brise-soleil system on the western façade is both a performative and symbolic feature of the building; the façade units have been parametrically shaped to balance shading and views, and are made from a GFRP formulation that uses one of Kolon’s own high-tech fabrics, Aramid, to dramatically increase the material’s tensile strength. Together, the building’s siting, spatial qualities, and technological innovations express Kolon’s investment in and commitment to sustainability.

Kolon Future Research Park HQ Kolon Future Research Park HQ

Kolon Future Research Park HQ in Seoul – Building Information

Client: Kolon Industries, Inc.
Size:
Phase 1: 821,286.36 ft² / 76,300 m² (phase I)
Phase 2: 242,220.28 ft² / 22,503 m² (phase II)
Program: Corporate headquarters, offices, and research center including labs, meeting suites, exhibition space, brand shop, cafeteria, library, lecture rooms, and other support facilities
Design: Nov 2013 – Nov 2015
Construction: June 2015 – Mar 2018
Type: Commercial
LEED: Gold (expected)
Location: Magok Industrial Park, Seoul, Korea
Architects: MORPHOSIS TEAM
Design Director: Thom Mayne
Project Principal: Eui-Sung Yi
Project Manager: Sung-Bum Lim
Project Architects: Ji-Young Jon, Sung-Soo Lim, Zach Pauls, Aaron Ragan
Project Designers: Daniel Pruske, Natalia Traverso-Caruana
Project Team: Ilaria Campi, Yoon Her, Meari Kim, Sarah Kott, Michelle Lee, Jung Jae Park, Go-Woon Seo, Pablo Zunzunegui
Advanced Technology: Cory Brugger, Kerenza Harris, Stan Su, Atsushi Sugiuchi
Project Assistants: Natalie Abbott, Viola Ago, Lily Bakhshi, Paul Cambon, Jessica Chang, Tom Day, Kabalan Fares, Stuart Franks, Fredy Gomez, Marie Goodstein, Parham Hakimi, Maria Herrero, James Janke, Dongil Kim, One-Jea Lee, Seo Joo Lee, Katie MacDonald, Eric Meyer, Nicole Meyer, Elizabeth Miller, Liana Nourafshan, Brian Richter, Ahmed Shokir, Ari Sogin, Colton Stevenson, Henry Svendsen, Derrick Whitmire, Helena Yun, Eda Yetim
Visualization: Jasmine Park, Sam Tannenbaum

Consultants
Local Architect: Haeahn Architecture
Structural: Buro Happold, SSEN
MEP : Arup, HiMec, Nara
Sustainability/LEED: Arup, Transsolar, HiMec, Eco-Lead
Façade: Arup, FACO
Lighting: Horton Lees Brogden Lighting Design, Alto Lighting
Civil: ACE ALL
Fire: Arup, KF UBIS
BIM: Morphosis Architects, Gehry Technologies, DTCON Architecture
Landscape: Morphosis Architects, Haeahn Architecture
Interiors: Morphosis Architects, Haeahn Architecture, Kidea
Code/Life Safety: Haeahn Architecture
Specifications: Morphosis Architects, Haeahn Architecture
Waterproofing: Haeahn Architecture
Signage/Graphics: Morphosis Architects, Haeahn Architecture
Security: Kolon
Cost Estimator: Kolon

Construction Team
Construction Management: Kolon Global Corp.
General Contractor: Kolon Global Corp.
Façade Construction: Korea Carbon (GFRP), Korea Tech-Wall (GFRC), Han Glass (Curtain Wall), Steel Life (Interior Liner)

Kolon Future Research Park HQ

Kolon Future Research Park HQ in Seoul images / information received 100217

morphosis on e-architect


To see all listed projects on a single map please follow this link.




Korean Architecture – Selection:

Dalki Theme Park + Shop, Heyri
Design: SLADE ARCHITECTURE in collaboration with Ga.A Architects and MASS STUDIES
Dalki Theme Park
photograph : Yong Kwan Kim

Dalki Theme Park

Incheon Masterplan
Design: Foster + Partners
Incheon Masterplan Korea
image : Foster + Partners

Korean Masterplan Competition




Benoy Architects

Kohn Pedersen Fox

Gwanggyo City Centre Competition, near Seoul
Design: MVRDV
Gwanggyo Competition
image from MVRDV

Gwanggyo Competition

Benoy Singapore

Comments / photos for the Kolon Future Research Park HQ in Seoul page welcome

Kolon Future Research Park HQ in Seoul Building

mOrphosis architects

The post Kolon Future Research Park HQ in Seoul appeared first on e-architect.



from e-architect http://ift.tt/2kPXTyQ
via

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire